0639736907 info@breinhulp.nl

Wat is Cogmed?

Breinhulp maakt gebruik van het Cogmed trainingsprogamma. Dit programma is voor iedereen tussen de 4 en 99 jaar die in vijf weken werkgeheugen, aandacht en concentratie wil verbeteren. 
Cogmed is ontwikkeld door wetenschappers en gamedesigners, wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. 

Hoe werkt de Cogmed training?

De online training is op maat gemaakt. Bij iedere muisklik wordt de moeilijkheidsgraad aangepast aan jouw mogelijkheden en prestaties. Hierdoor word je voortdurend uitgedaagd om nog beter te presteren. Zo verleg je ongemerkt je grenzen.

Door die uitdagingen past het werkgeheugen zich aan. Het wordt getraind om signalen van buitenaf beter te kunnen filteren en te verwerken. Zo kun je meer en beter informatie in je hersenen opnemen, wat positief is voor je prestaties op het werk, op school en in het dagelijkse leven. En dat zorgt weer voor meer mentale rust en energie.

Voor wie is Cogmed training?

Cogmed is onder andere in te zetten bij:

  • ADD/ADHD;
  • autisme;
  • leerproblemen;
  • hersenletsel;
  • herstel na chemokuur;
  • burn-out;
  • mentale overbelasting op school, bij de studie, op het werk en/of thuis.

Ook zonder diagnose of verwijzing kun je aan de training deelnemen.

Lees in onderstaande folders meer over de toepassing van Cogmed in specifieke situaties

Wetenschappelijke onderzoeken en kenniscentra

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen door kenniscentra hebben aangetoond dat de Cogmed training aanzienlijke en langdurige positieve resultaten heeft. Mensen nemen informatie beter op en functioneren beter. Het werkgeheugen verbetert, net als aandacht en concentratie. Er is een afname van de symptomen van ADHD.

Wetenschappelijk blijkt dat na de training:

  • het werkgeheugen met gemiddeld 23 procent verbeterd is;
  • ruim 80 procent van de deelnemers een aanzienlijke en langdurige verbetering van het werkgeheugen ervaart.

De RM versie (trainingsversie van 7-17 jaar) is door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies erkend voor dit niveau als ‘goed onderbouwd’. Het is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugd Instituut.

Het kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie adviseert Cogmed toe te passen als protocollaire behandelvorm bij ADHD.

Overzicht wetenschappelijke studies

Volwassenen

Op maat gemaakte training om beter te kunnen functioneren na ziekte, uitval, of andere redenen. Of eenvoudigweg trainen omdat je meer uit je dag wil halen.

Kinderen/Jongeren

Individueel thuis trainen of in groepsverband, zoals bijvoorbeeld op school of op het huiswerkinstituut. De training wordt op maat gemaakt.

Veelgestelde vragen

Heb je nog niet alle informatie kunnen vinden die je zocht? Mogelijk staat het bij veelgestelde vragen. Contact opnemen kan natuurlijk ook.