Cogmed voor volwassenen

Beter functioneren in werk en privé

De online Cogmed training voor volwassenen

Als je hersenen niet goed functioneren kan je daar flink last van hebben.
Herken je hier iets van bij jezelf?

 • Je hebt verminderde aandacht en concentratie
 • Je bent vaak dingen kwijt
 • Het lukt niet goed geschreven tekst te begrijpen en/of onthouden
 • Je vindt het lastig om aanwijzingen goed te onthouden en/of uitvoeren
 • Het is moeilijk om overzicht te krijgen en houden
 • Ergens aan beginnen en/of iets afmaken vraagt veel van je
 • Het plannen en organiseren van dingen valt je zwaar.
 • Je hebt een slecht geheugen

Heb je daar vaker last van?
Dan kan de Cogmed training je goed helpen.

Lees hier de algemene uitleg over de Cogmed werkgeheugentraining.

Wat is de werkwijze?

Cogmed train je thuis, online op je computer of tablet.

Het trainingsprogramma sluit nauw aan bij jouw persoonlijke mogelijkheden. Dat betekent dat je niet wordt overvraagd, maar wel op een prettige manier maximaal wordt uitgedaagd.

Je traint drie tot vijf keer per week; minimaal vijf weken en maximaal veertien weken.

Het Cogmed traject in 5 stappen

Er is geen wachtlijst

1. Begingesprek

We maken kennis met elkaar. Dat kan live, of we (video)bellen. We nemen je klachten en wensen door – eventueel met vragenlijsten.

2. Startsessie

We nemen samen het trainingsprogramma door en je krijgt tips en adviezen. We maken afspraken over trainingstijden en begeleidingsmomenten.

3. Training

De online training volg je thuis gedurende een aantal weken. We hebben vijf keer telefonisch een begeleidingsgesprek waarin we het hebben over je prestaties en we de vertaalslag maken naar je dagelijks leven.

4. Afronding

Een paar weken na afloop vul je nogmaals de vragenlijst in. Zo kunnen we de bereikte resultaten nog beter in kaart brengen. Daarna hebben we een eindgesprek. Je hebt dan het effect kunnen ervaren.

5. Follow-up

Een aantal maanden later volgt nog een telefonisch gesprek waarin we de effecten van de behandeling nogmaals bespreken.

Kosten

Het tarief voor het gehele Cogmed traject is € 895,00

Voor particulieren vrij van btw, voor bedrijven is dit bedrag exclusief btw.
Lees hier meer over de tarieven en vergoedingen.

Probeer Cogmed uit

Een gratis demo-versie vind je hier

NB! Weet dat de demo-versie een standaardversie van Cogmed is. Wanneer de training op jouw niveau is aangepast ligt de moeilijkheidsgraad hoger. Wel kan je in deze demo-versie een idee krijgen van de oefeningen.

https://training.app.cogmed.com/demo

 1. stel rechts bovenin de juiste taal in
 2. selecteer Standaard of Light
 3. kies Create of Focus

Lees meer over de toepassing
van Cogmed in specifieke situaties

Lees meer over de toepassing van Cogmed in specifieke situaties

Resultaten van de Cogmed training

Reviews van cliënten

“Ik kreeg het advies dat Cogmed-training zou kunnen helpen ter verbetering van mijn cognitieve klachten als gevolg van long COVID. Ik ben vervolgens bij Janneke terecht gekomen. Zij heeft me hierbij op een prettige en professionele manier begeleid. En bovenal, de Cogmed-training heeft een duidelijke verbetering opgeleverd van mijn klachten, ook al tijdens het traject van de training. Verbeterde concentratie en geheugen en minder last van overprikkeling en ‘brain fog’.” – Caroline

“Twee jaar geleden heb ik door een verkeersongeval hersenletsel opgelopen. Eerst heb ik gerevalideerd en daarna ben ik langzaam weer mijn werk op gaan bouwen. Dat ging heel moeizaam. Mijn aandacht en concentratie was slecht en ik had veel moeite om gewone dingen te onthouden. Via via kwam ik bij Janneke van Breinhulp terecht. De start bij haar was heel prettig en dat gaf me vertrouwen. Ze luisterde goed en ik merkte aan haar dat ze wist waarover ze het had. Doordat ik nog weinig energie had heeft ze goed met me meegedacht over hoe ik de training zo goed mogelijk kon volgen en het ook vol kon houden. Het is gelukt! Ik heb de eindstreep van de training gehaald en ook nog eens met hele goede resultaten! Ik heb daardoor weer meer zelfvertrouwen gekregen. Ik kan je Breinhulp echt aanbevelen!” – Nora

Ik werk al 37 jaar in dit bedrijf, ben er begonnen toen ik 22 was. Sinds onze reorganisatie op het werk is mijn werk erg veranderd. Er kwam veel nieuwe informatie op me af en opeens moest ik anders gaan werken. Ik hou van mijn werk maar opeens merkte ik dat ik er van wakker lag. Ik kon het allemaal niet meer bijbenen. Mijn productie ging omlaag en dat gaf me spanning. Ik was gewend om als een speer te gaan en dat lukte niet meer. Mijn hoofd was een zeef. Een collega vertelde me over de Cogmed training bij Breinhulp. Van mijn werkgever mocht ik de Cogmed training doen. Tot mijn stomme verbazing zag ik tijdens de training mijn resultaten steeds verder verbeteren. Janneke van Breinhulp kon me goed begeleiden en gaf me tips die ik nog steeds gebruik. Mijn werk gaat weer lekker en mijn productie is weer in orde. Ik zit daardoor weer veel lekkerder in mijn vel. – Hans

Al een tijd liep ik er tegenaan dat ik me snel liet afleiden en moeilijk nieuwe informatie in me op kon nemen. Hier wilde ik graag verandering in aanbrengen. Toen ik hierover informatie opzocht, kwam ik via de officiële website van Cogmed terecht bij Janneke Bolt van Breinhulp. Janneke is een deskundig persoon. Ze weet veel te vertellen over de training en neemt je mee in haar enthousiasme voor Cogmed. Geen vraag is haar te veel. Het contact verliep soepel en Janneke stelt zich erg flexibel op in het maken van afspraken. Tijdens de training heb ik geleerd om mijn aandacht meer op één taak te richten. De training stimuleert je om je meer af te sluiten voor prikkels vanuit de omgeving. Het competitieve element in de training zorgt ervoor dat je jezelf tot het uiterste uitdaagt! Bedankt voor de fijne begeleiding tijdens de training! – Dymph

Neem contact met me op

voor een vrijblijvend en gratis gesprek.
Dan bespreken we je vragen, wensen en de mogelijkheden.
 
Contact

Waarom een training van Breinhulp

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Blijvende resultaten (bewezen!)
 • Gepersonaliseerde training
 • Vakkundige begeleiding vanuit Rotterdam
 • Geen doorverwijzing, soms vergoeding

Neem contact met me op

voor een vrijblijvend en gratis gesprek.
Dan bespreken we je vragen, wensen en de mogelijkheden.
 
Contact

Waarom een training van Breinhulp

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Blijvende resultaten (bewezen!)
 • Gepersonaliseerde training
 • Vakkundige begeleiding vanuit Rotterdam
 • Geen doorverwijzing, soms vergoeding