0639736907 info@breinhulp.nl

Cogmed voor volwassenen

Man traint zijn aandacht

Herken je een of meerdere voorbeelden?

En komen ze vaker voor?

Dan is de Cogmed training geschikt voor jou.

5

Je hebt verminderde aandacht en concentratie.

5

Het begrijpen en/of onthouden van geschreven tekst lukt niet goed.

5

Je vindt het lastig of ingewikkeld om aanwijzingen goed te kunnen onthouden en/of uit te voeren.

5

Je bent vaak dingen kwijt.

5

Het is moeilijk voor je om overzicht te kunnen krijgen en houden.

5

Je vindt het lastig om een taak te beginnen en/of af te maken.

5

Het plannen en organiseren van dingen valt je zwaar.

5

Je hebt geheugenklachten.

Wat is de werkwijze?

Om de Cogmed training te kunnen volgen heb je een PC, laptop of tablet met internetverbinding nodig. Je kunt het trainingsprogramma thuis volgen.

Het trainingsprogramma sluit nauw aan bij jouw persoonlijke mogelijkheden. Dat betekent dat je niet wordt overvraagd, maar wel in samenspraak maximaal wordt uitgedaagd.

Afhankelijk van je persoonlijke mogelijkheden wordt er in goed overleg een passend trainingsschema opgesteld. Op basis daarvan duurt de online training minimaal vijf weken en maximaal veertien weken. 

Begingesprek

Na de aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Dat kan face to face, telefonisch of met behulp van videobellen. Tijdens dit gesprek nemen we je klachten en wensen verder door en bekijken we of de behandeling voor jou resultaat kan hebben. Het gesprek wordt aangevuld met vragenlijsten en eventueel een of meerdere onderzoeken.

Startsessie

In deze sessie oefenen we het programma, krijg je tips en adviezen en maken we afspraken over de trainingstijden en de begeleidingsmomenten.

Training

De online training volg je thuis. Tijdens deze periode krijg je vijf telefonische begeleidingsgesprekken.

Afronding

Vijf weken na afloop van de training volgt het eindgesprek.

Follow-up

Vijf of zes maanden na de training volgt nog een telefonische afspraak waarin we de effecten van de behandeling bespreken.

Twee jaar geleden heb ik door een verkeersongeval hersenletsel opgelopen. Eerst heb ik gerevalideerd en daarna ben ik langzaam weer mijn werk op gaan bouwen. Dat ging heel moeizaam. Mijn aandacht en concentratie was slecht en ik had veel moeite om gewone dingen te onthouden. Via via kwam ik bij Janneke van Breinhulp terecht. De start bij haar was heel prettig en dat gaf me vertrouwen. Ze luisterde goed en ik merkte aan haar dat ze wist waarover ze het had. Doordat ik nog weinig energie had heeft ze goed met me meegedacht over hoe ik de training zo goed mogelijk kon volgen en het ook vol kon houden. Het is gelukt! Ik heb de eindstreep van de training gehaald en ook nog eens met hele goede resultaten! Ik heb daardoor weer meer zelfvertrouwen gekregen. Ik kan je Breinhulp echt aanbevelen!

Nora

Ik werk al 37 jaar in dit bedrijf, ben er begonnen toen ik 22 was. Sinds onze reorganisatie op het werk is mijn werk erg veranderd. Er kwam veel nieuwe informatie op me af en opeens moest ik anders gaan werken. Ik hou van mijn werk maar opeens merkte ik dat ik er van wakker lag. Ik kon het allemaal niet meer bijbenen. Mijn productie ging omlaag en dat gaf me spanning. Ik was gewend om als een speer te gaan en dat lukte niet meer. Mijn hoofd was een zeef. Een collega vertelde me over de Cogmed training bij Breinhulp. Van mijn werkgever mocht ik de Cogmed training doen. Tot mijn stomme verbazing zag ik tijdens de training mijn resultaten steeds verder verbeteren. Janneke van Breinhulp kon me goed begeleiden en gaf me tips die ik nog steeds gebruik. Mijn werk gaat weer lekker en mijn productie is weer in orde. Ik zit daardoor weer veel lekkerder in mijn vel.

Hans

Wil je weten wat Cogmed voor jou kan betekenen?

Eerst nog meer weten? Kijk bij de veelgestelde vragen.

Cogmed alvast uitproberen?

Ga voor een gratis demoversie naar:

https://www.cogmed.com/working-memory/product-upgrade

  • klik op Try it out;
  • stel rechts bovenin de juiste taal in;
  • kies Standard of Light;
  • kies Create of Focus.